vineri, 12 aprilie 2013

Fenomene inexplicabile în IndiaÎn India au loc multe fenomene inexplicabile, care stârnesc controverse si semne de întrebare. Unul dintre acestea s-a petrecut de curând în oraşul Kannur, care se află în vestul ţării, regiunea Kerala..
Oamenii au asistat înmărmuriţi la un fenomen straniu, o ploaie roşie neobişnuită. Oamenii de ştiinţă au încercat să explice cauza acestui fenomen, dar nu au ajuns la niciun fel de concluzie.
De fapt, acest eveniment ciudat al naturii nu este nou pentru cei din Kannur, un oraş imens cu peste un milion de locuitori. Prima ploaie de acest gen a căzut în Kerala în 2001. Au existat 120 de averse, dar nu doar roşii, ci şi negre, galbene sau verzi.


Cea mai recentă care s-a năpustit peste locuitorii oraşului pur şi simplu a creat stupoare. Brusc, norii negrii au început să toarne picături roşii, de parcă erau din sânge. Oamenii s-au speriat. Pe drumuri, s-au format bălţi roşii. Cei care nu au reuşit să se ascundă la timp, au constatat că hainele li s-au vopsit instantaneu în roşu. Totul nu a durat decât 15 minute !
O explicaţie oferită de către oamenii de ştiinţă privind acest fenomen ar fi că ploaia ar primi culoarea din sporii de alge. Dar unii cred cu ardoare că fenomenul are conexiuni cosmice. Mai precis, că s-ar datora cometelor care cad periodic pe planeta noastră.
Oamenii de ştiinţă au mai constatat că aceste ploi ard frunzele copacilor. Unii dintre ei, care au studiat acest fenomen au concluzionat că este vorba de spori de microbi extratereştri degajaţi de comete. Aceşti microbi de tip hipertermofili conţin proteine, însă fără prezenţă de ADN, indicând o nouă formă primitivă de viaţă alternativă la genele termostabile.
Aceşti microbi având propriul lor ciclu de viaţă, pot să trăiască fără lumina soarelui la presiuni foarte înalte plecându-se de la 300 de grade Celsius.

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu